Tips for å kjøpe brukte instrumenter

Home / Tips for å kjøpe brukte instrumenter

Tips for å kjøpe brukte instrumenter

Om man ønsker å kjøpe gode musikkinstrumenter, kan man gjerne gjøre et kupp ved å kjøpe brukte instrumenter. Ofte kan du få brukte instrumenter som er minst like gode som nye til en svært mye hyggeligere pris. Mange instrumenter, særlig de som er laget i tre, kan faktisk bli bedre etter å ha blitt pent brukt. En gitarhals blir over tiden impregnert at talg fra gitaristens fingre, noe som gir en annerledes klang til gitarspillingen, og etterhvert som tre utsettes for fuktighet og tørke vil det utvide seg og trekke seg sammen, noe som selvfølgelig kan gå begge veier.

brukte instrumenter kan være et kupp

Jeg liker å kjøpe brukte instrumenter. Det er som om de i løpet av levetiden har fått en viss personlighet. En liten overtone enkelte plasser, en særegen fylde som ikke alltid var der. Brukte instrumenter som er laget i organisk materiale vil alltid ha en liten forskjell fra den nye modellen, og jeg har ofte opplevd at lyden blir bedre etter noen års bruk.

Brukte instrumenter - Hva bør du se etter?

De fleste instrumenter kan stilles slik at de høres bedre ut, og man bør absolutt la en som kan seg på instrumenter prøve å stille instrumentet inn på best mulig måte før man selger det. Svært mange selgere bryr seg ikke om dette, så dette bør du spørre om. Få gjerne noen til å stille det inn for deg, slik at du kan oppleve hvordan det skal høres ut på sitt beste. Mange billige brukte instrumenter kan bli svært mye bedre om man lar en tekniker gå over det først. Gamle strenger eller manglende strenger vil også gjøre at det høres annerledes ut, så sett på nye strenger og vent til instrumentet har «satt» seg før du prøvespiller igjen. Se også etter sprekker og hakk. Skader i lakken er som skjønnhetsfeil å regne, men sprekker i treverket vil som regel føre til ulyder og sur klang.