Det er ikke lett å selge gamle instrumenter

Home / Det er ikke lett å selge gamle instrumenter

Det er ikke lett å selge gamle instrumenter

Det er ikke lett å si farvel til gamle instrumenter man har hatt lenge, men det er vel som med garderoben. Jeg leste et triks for å unngå at klesskapet blir fullt av klær du ikke bruker. Ved å snu kleshengerne en gang i året, kan du se hvilke klær du ikke har brukt i det hele tatt, slik at du kan ta disse ut av klesskapet og selge dem, gi dem bort eller donere dem til fyllinga. Slik ble det med gitarene mine også. Etterhvert som jeg har fått flere og flere instrumenter, blir det gjerne slik at jeg spiller på et par av dem, og lar resten stå og støve ned.

Instrumenter med affeksjonsverdi

Men, alle instrumenter man har eid har jo en historie å fortelle. Den gamle gitaren jeg brukte på trubadurkvelder på 70- og 80-tallet er kanskje ikke den jeg liker best å spille på i dag, men den har jo en sterk sentimental verdi, selv om den har nedslitte bånd og et hakk fra den gangen jeg smalt gitaren inn i cymbalene og veltet halve slagverket over trommeslageren. Nei, jeg kunne ikke selge den. Den er ikke verdt nok i forhold til hva den betyr for meg.

instrumenter har sjel og særpreg

Slik kunne jeg jo fortsatt, men loftet og garasjen er ikke et sted for instrumenter å oppholde seg. De trenger romtemperatur og kjærlighet, og jeg synes det er bedre å selge dem enn å la dem stå og bli gamle uten å bli brukt. Mange instrumenter må jo spilles inn, og får først skikkelig god lyd etter å ha bli brukt en stund. Jeg har jo en gammel bass som jeg nesten aldri har spilt på, tror faktisk den har strengene den kom med ennå. Vel, om du trenger noen gamle instrumenter, så har jeg noen som står og støver, og de skulle gjerne ønske at noen spilte på dem.