Hva gjør musikkskoler med kreativiteten?

Home / Hva gjør musikkskoler med kreativiteten?

Hva gjør musikkskoler med kreativiteten?

Nevøen min ble forleden åtte, og siden broren min vil at han skal bli rockestjerne når han blir stor, spurte han meg hvilke musikkskoler jeg kunne anbefale. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle svare. De aller fleste profesjonelle musikere har som regel en viss formell musikalsk utdannelse, og det er jo en del elementære ting man bør lære seg på tradisjonelt vis. men det er ikke alltid at musikkskoler er det beste for unge spirer. Jeg har sett svært mange unge musikere bli speilbilder av lærerene de har hatt på musikkskoler, og dette er jo greit hvis man en er ute etter å bli en best mulig kopi, men vil det skape originale musikere og original musikk?

Det sies at ingen lærte Jimi Hendrix å spille gitar, og at han på denne måten, uten noen til å fortelle ham hva som var riktig eller galt, klarte å skape en helt ny lyd og en helt ny stil som har inspirert musikere i snart 50 år. En annen som aldri besøkte musikkskoler, var David Bowie, som lagde musikk og et kunstnerisk uttrykk som på mange måter definerte en hel generasjon.

Musikkskoler lærer bort nyttig kunnskap

Kan musikkskoler lære bort kreativitet?

Nå kan det sies at kreativitet er iboende, og at et kreativt menneske fortsatt vil være kreativt selv med skolering, og at min bror vil gjøre det lettere for sin kommende rockestjerne-sønn å realisere sitt potensiale hvis han får formell utdanning på musikkskoler. Melodiene som sitter i hodet vil kanskje være lettere å få ut i virkeligheten hvis man vet hvordan man spiller, men man kan jo også si at mange melodier forsvinner fordi de unge håpefulle får høre at det ikke er slik en melodi skal høres ut. Jeg kjøpte en tromme i bursdagsgave til nevøen min i stedet. Hvis broren min overlever det, kan jeg kanskje tilby noen timer med andre instrumenter.